Met welke psychologische klachten ga je naar een psycholoog?

Je kunt alles vragen

Ik kan mij goed voorstellen dat je wikt en weegt of je wel naar de psycholoog moet met je klachten. Het is vaak lastig om voor jezelf te omschrijven wat er nu precies aan de hand is. En je hebt er geen idee van of dit nu echt een klacht is of iets wat je zelf moet uitzoeken. Lastig. Maar eigenlijk hoef jij daar niet zelf op te puzzelen. Het is mijn werk om je als eerste te helpen bij het formuleren van zoals dat heet ‘je hulpvraag’.

Ik help je bij het omschrijven, ik draag voorbeelden aan en kan meestal heel snel zeggen wat er speelt, hoe we dat in de psychologie herkennen en wat je er allemaal aan kunt doen. Het advies dat ik dan ook altijd geef is: stel je vraag. Als het niet bij mij is, dan bij een andere psycholoog of bij je huisarts.

Werk, leven en liefde

De meeste klachten hebben in de omschrijving te maken de drie grote onderwerpen in een mensenleven: werk, leven en liefde. Mensen voelen zich verloren in hun leven, ervaren een gevoel van vast te lopen. Het kan ook zijn dat je iets is overkomen waarvan je het lastig vindt om mee om te gaan.
Het kunnen problemen in en met jezelf zijn, zoals bijvoorbeeld angstklachten, rouw of een trauma of relationele klachten zijn, zoals je relatie, familie of bijvoorbeeld een burn-out. Meestal is het een mix – je bent het contact met jezelf kwijt én hebt moeite je te handhaven in je omgeving.

Contact met psycholoog Middelburg

Voor vragen, informatie of hulp, bel met ons secretariaat. Onze telefonisten zijn allemaal geschoold in de psychologie en kunnen je goed advies geven. Aan de hand van jouw hulpvraag vinden we de juiste behandeling bij je klacht, zo ben je snel geholpen. Wij kunnen direct een afspraak voor je inplannen zonder wachtlijst. Bel ons op 085-4014720.