Wanneer ga je naar een psycholoog in Middelburg?

Het is belangrijk dat om altijd eerst de feiten te checken en waar je altijd(!) naar moet kijken zijn de kwalificaties. Het belangrijkste is de beroepsvereniging: is de psycholoog aangesloten bij een vakvereniging als bijvoorbeeld het NIP. Zo’n vereniging zegt veel over de psycholoog, hij of zij dient zich te houden aan afspraken. Misschien nog belangrijker dan dat, met de vereniging heb jij een plek waar je terecht kunt als je een klacht hebt.

Het tweede waar je op kunt letten is de opleiding en de ervaring van de psycholoog. Ik zet die expres op de tweede plek omdat het niet altijd makkelijk is voor cliënten om in te schatten of de opleiding een goede was (er zijn behoorlijk veel minder bekende opleidingen en instituten die heel gedegen scholing bieden).

Is er ‘een klik’?

Er is onderzoek dat zegt dat een succesvolle behandeling voor maar liefst 70% afhangt van het contact tussen de psycholoog en de cliënt. Niet de methode, niet de kennis en ervaring van de psycholoog, maar de wijze waarop de psycholoog contact met je weet te maken. Ik besteed er veel aandacht aan.
Zo zorg ik er bijvoorbeeld voor dat de behandeling niet alleen bij je klacht, maar ook bij jou past. Ik spreek je taal, kan mij goed in jouw leefwereld verplaatsen en oordeel nooit.

Bij jouw zoektocht naar de voor jou beste psycholoog doe je er goed aan ook een indruk van de persoon te krijgen. De meeste psychologen hebben een goed profiel van zichzelf op hun website, het is belangrijk die te lezen. Bekijk mijn profiel

En onthoud: je zit niet aan een psycholoog vast, het eerste gesprek is er om je verhaal te doen en om te kijken of de psycholoog wel bij je past.

Wanneer ga je naar een psycholoog?

Het liefst zo snel mogelijk. Dat je hier op deze website bent vertelt al heel veel. Je hebt er waarschijnlijk geen idee van dat je een aantal belangrijke stappen al genomen hebt. Ik moedig je daarom aan om ook de laatste te zetten, het zou zonde zijn van al je werk.

Kijk naar wat je al bereikt hebt -er zijn heel veel mensen die nooit zo ver komen-:
– Je bent je bewust dat het niet goed met je gaat
– Je wilt dat veranderen
– Je hebt je gerealiseerd dat je dat waarschijnlijk niet helemaal alleen kunt
– Je bent je aan het oriënteren.

Elke psycholoog, en ik dus ook, heeft ontzag voor elke nieuwe cliënt omdat we weten hoeveel er nodig is om die vier stappen te zetten.

Meer informatie over psychologen in Middelburg?

Contact met psycholoog Middelburg

Voor vragen, informatie of hulp, bel met ons secretariaat. Onze telefonisten zijn allemaal geschoold in de psychologie en kunnen je goed advies geven. Aan de hand van jouw hulpvraag vinden we de juiste behandeling bij je klacht, zo ben je snel geholpen. Wij kunnen direct een afspraak voor je inplannen zonder wachtlijst. Bel ons op 085-4014720.