Therapie in Middelburg bij psycholoog Middelburg

De intake

Als je de eerste keer bij me komt, nemen we de tijd voor je verhaal. Je krijgt uitgebreid de gelegenheid te vertellen wat er speelt, en als je er niet helemaal uitkomt, help ik je de woorden te vinden om het zo precies mogelijk te vertellen.

Het gaat me dan overigens niet alleen om je klacht, je merkt dat ik op verschillende gebieden wat meer precies in ga en meer te weten wil komen. Gaandeweg dat gesprek zal ik je vragen wat je doel is.

>We kijken niet alleen waar je nu in zit, maar ook waar je naartoe wilt. Ik help je heldere doelen te formuleren en samen gaan we na of ze ook haalbaar zijn.

Jouw gedachten, jouw gevoelens en jouw doen

Ik werk met de methode cognitieve gedragstherapie en gedragstherapie samen. Deze therapie gaat over hoe je gedachten, je gevoelens en wat je doet bepalen. Omdat je bijvoorbeeld denkt dat iedereen je uit gaat lachen bedank je voor de uitnodiging op het bedrijfsfeestje te spreken. Je gedachten (iedereen gaat me uitlachen), zorgen voor gevoel (bang) en gedrag (niet gaan spreken).

In de therapie onderzoeken we of die gedachten wel kloppen. Hoe groot is de kans dat mensen je echt gaan uitlachen als je spreekt op een bedrijfsfeestje? Precies: bijna 0%, je hebt hele aardige welwillende collega’s en iedereen wil er een leuk feest van maken. Je gaat inzien dat je structureel verkeerde conclusies trekt en met vooroordelen over jezelf denkt. Je leert die gedachten te herkennen en ze realistischer te maken.

Stap voor stap groei je verder

Gedragstherapie gaat over je gedrag. We brengen jouw probleemgedrag en de momenten waarop het gebeurt in kaart. En dan onderzoeken we samen welk gedrag jou beter zou passen. Je krijgt oefeningen en huiswerk om nieuw gedrag te vinden én uit te proberen. Zo leer je jezelf hoe het ook anders kan. En met de ervaringen die je opdoet groei je stap voor stap naar beter.

Cognitieve en gedragstherapie gaan dus heel goed samen. Je denken én je doen — daar gaan we mee aan de slag. Cliënten vinden het een fijne manier van werken omdat je echt iets kunt doen.

Bekijk hier de therapieën van Psycholoog Middelburg

Je kunt met heel uiteenlopende klachten terecht voor therapie bij Psycholoog Middelburg. Meer weten over verschillende klachten en therapieën? Klik op één van de volgende links:

Contact met psycholoog Middelburg

Voor vragen, informatie of hulp, bel met ons secretariaat. Onze telefonisten zijn allemaal geschoold in de psychologie en kunnen je goed advies geven. Aan de hand van jouw hulpvraag vinden we de juiste behandeling bij je klacht, zo ben je snel geholpen. Wij kunnen direct een afspraak voor je inplannen zonder wachtlijst. Bel ons op 085-4014720.